Laittelin vanhan talomme väliovia uusiksi ja kun uusien kahvojen kiinnitysruuvit eivät menneetkään vanhoihin reikiin löytyi apu porakoneesta. Uudet ruuvit eivät menneet myöskään lukosta läpi joten kätevänä tee se ihan itse miehenä päätin porata reikiä vähän isommaksi. Homma sujui niin hyvin että sain samaan rahaan reijän myös ruokapöytään. Tottakai tuollaiset tarkkuutta vaativat hommat pitää tehdä keittiön pöydällä. Tallin pöydällä ei mahdu tekemään mitään kun se on täynnä tärkeitä laatikoita, purkkeja ja työkaluja. Nyt ruokapöydästä tuli yllättävän nopeasti antiikkia sisältäen paljon muistoja. Tai ainakin nyt tämän yhden remontin ensiksi. Harmi kun väliseinää ei saa siihen pöydälle niin vois koittaa mitä rasiaporalla saa aikaseksi.

Perheissä joissa on pieniä lapsia ruokapöydästä löytyy kaikki lusikoiden, kuppien ja kippojen jäljet. Vähän myöhemmin jossain välissä siihen reunaan saataa ilmestyä hampaanjäljet.
Minusta ruokapöytä kilpailee vahvasti jääkaapin oven kanssa historian taltioimisessa. Jääkaapinovesta löytyy kymmenien hienojen erillaisten magneettien alta kaikki mikä on haluttu taltioitavan ja loput löytyy ruokapöydän pinnasta.